Als ambitieuze adviseur op het gebied van milieueffectrapportages ga jij samen met ons team werken aan toonaangevende ruimtelijke projecten op het gebed van water en/of infrastructuur! Wil jij je ontwikkelen tot senior adviseur MER? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

Nederland ontwikkelt zich naar een duurzame samenleving, en wij helpen mee die ontwikkeling mogelijk te maken. Het initiëren en ontwikkelen van duurzame weg- en waterbouwkundige systemen vergen grote aanpassingen in ons land. Daarbij spelen grote maatschappelijke uitdagingen zoals de klimaatverandering en de woningbouwopgave die ons landschap de komende decennia ingrijpend zullen veranderen. Weg- en waterbouwprojecten vormen daarmee de aanleiding voor een integrale gebiedsontwikkeling, waarin thema’s zoals participatie, landschappelijke inpassing, ecologie, gezondheid en klimaatadaptatie een belangrijke rol spelen.

Als Adviseur MER vind je deze integraliteit noodzakelijk en uitdagend. Dit is jouw speelveld! Centraal in deze functie staat de aansturing en uitvoering van milieueffectrapportages, met name voor verkenningen en planvorming voor ruimtelijke ontwikkelingen. Denk hierbij aan bescherming tegen hoogwater, natuurherstel langs onze rivieren, aanleg van hoogwaardige openbaar vervoer verbindingen en verbreding van wegen met respect voor mens en dier. Jij verbindt de milieuaspecten met elkaar, doorziet de invloed op het ontwerp en andersom, weet wat er nodig is voor de besluitvorming en bent in staat dit te verwoorden en te verbeelden.
Wij werken voor zowel publieke klanten (ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen) als private opdrachtgevers zoals aannemers en projectontwikkelaars. Om deze projecten goed uit te voeren schakel je voortdurend tussen jouw rol als adviseur richting de klant en jouw projectteam binnen Arcadis. We hebben veel disciplines in huis en het is de kunst om de juiste mensen te vinden die de opdracht succesvol met jou uitvoeren.

De veelzijdigheid van Arcadis geeft je de kans om mee te werken aan complexe en grootschalige projecten, daarmee impact te maken en jezelf te ontwikkelen. Want jouw ontwikkeling staat centraal bij ons. Zo kun je bijvoorbeeld bijdragen aan de ontwikkeling van ons Digitale MER. Met deze ontwikkeling gaan we de wijze waarop we een MER opstellen radicaal veranderen. Als adviseur MER heb je de kans om actief mee te werken aan deze ontwikkeling.
Het geeft je de kans om mee te werken aan complexe en grootschalige projecten, daarmee impact te maken en jezelf te ontwikkelen. Want jouw ontwikkeling staat centraal bij ons.

Voorbeelden van recente projecten waar wij als Arcadis verantwoordelijk zijn voor het milie onderzoek:

 • Programma’s Kader Richtlijn Water, herstel van de watergebonden ecologie voor de Maas, de Rijn en de IJssel – Rijkswaterstaat

 • Dijkversterking Wijk bij Duurstede – Amerongen - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

 • Hoogwaterbeschermingsprogramma Noordelijke Maasvallei – Waterschap Limburg

 • Zuidasdok Amsterdam – een integrale stadsontwikkeling met nieuw station en ondergrondse autosnelweg - projectbureau Zuidasdok

 • A28/A1 Knooppunt Hoevelaken, uitbreiding van het knooppunt en aangrenzende wegen - Rijkswaterstaat

 • A67 Leenderheide-Geldrop, uitbreiding van de weg - Rijkswaterstaat

 • Station Nijmegen – een nieuw station, aanpassingen van de sporen en de stadsontwikkeling daaromheen - ProRail

 • Hoogwaardig Openbaar Vervoer door de Binckhorst, in relatie met de herontwikkeling van de stad – Gemeente Den Haag

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een teamspeler die energie krijgt van het samen aanpakken van het project. Je denkt graag mee in oplossingen, bent digitaal gedreven en beschikt over ervaring met milieu effectrapportages of planproducten voor waterprojecten óf infrastructuurprojecten. Beide typen projecten kan, maar is zeker geen must. Je beweegt je gemakkelijk binnen een grote netwerkorganisatie en blinkt uit in integraal denken en flexibiliteit. Je draagt bij aan de kennisdeling binnen Arcadis en werkt nauwkeurig en zelfstandig. Jouw profiel:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld richting management van de leefomgeving, een milieustudie of vergelijkbaar) en affiniteit met ons type projecten.

 • Minimaal circa 3 jaar ervaring als adviseur MER (of Planproducten) binnen de overheid, een adviesbureau, een ingenieursbureau of bij een aannemer.

 • Ervaring met verkenningen en planstudies is een pre.

 • Kennis van de Omgevingswet is een pre.

 • Ervaring met tenderprocessen is een pre.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Contactinformatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Galama, recruiter, via telefoonnummer +31 6 2165 5862 of via jeroen.galama[at]arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.