We zoeken een positieve en bevlogen ecoloog die samen met ons, bijdraagt aan een betere leefomgeving, vanuit onze vestiging in Doetinchem. Ben jij een ecoloog met hart voor de natuur, ruime kennis van flora en fauna en ervaring met ecosystemen? Ben jij nieuwsgierig en kijk je verder dan je eigen vakgebied, zoek je actief naar samenwerkingsverbanden, denk je in mogelijkheden en ben je oplossingsgericht? En weet je mensen te motiveren en mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over Waterschap Rijn en IJssel

Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. De zorg voor waterveiligheid, schoon water en voldoende water vraagt structureel aandacht en is continu in beweging. Hierbij zoeken we naar synergiekansen en samenwerking in diverse externe netwerken. Dat doen wij vanuit een inspirerende werkomgeving met een open en collegiale sfeer met veel zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

Functiebeschrijving

Je pakt zelfstandig vraagstukken op en adviseert hierover, maar je gaat ook daadwerkelijk naar buiten om het gebied te zien, te voelen en te onderzoeken. Je geeft advies over de ecologische toestand, doelen en maatregelen om het watersysteem van ons beheergebied te verbeteren. Dit doe je zowel bij langlopende gebiedsontwikkelingen als bij (kleinere) ecologische vragen uit het veld, waaronder vragen rond lopende uitvoeringswerkzaamheden.

Functie-eisen

 • Je bent specialist op één of meerdere vakonderdelen zoals landschapsecologie, aquatische ecologie of biodiversiteit.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding richting ecologie, biologie of soortgelijke.
 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in vergelijkbare functies binnen het ecologische werkveld.
 • Je hebt ervaring met ecologische advisering voor inrichting en onderhoud.
 • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving omtrent natuur en ecologie, en ervaring met het opstellen quickscans en ecologische werkprotocollen in het kader van de Wet Natuurbescherming.
 • Je krijgt veel energie van samenwerken, bent ondernemend en vindt het leuk om het voortouw te nemen.
 • Je werkt gestructureerd, organiseert je eigen werk in afstemming met de overige ecologen in het team en rapportert en presenteert je adviezen duidelijk en bondig.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische en inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 28-36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.431,- en € 4.722, - (schaal 10) bij een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% van je bruto jaarsalaris.
 • 144 uur wettelijk verlof, bij een 36-urige werkweek. Daarnaast heb je de keuze om extra verlof in te zetten vanuit je IKB.
 • Een persoonlijk budget van € 6.000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen in een periode van 5 jaar. Wij hechten veel waarde aan ruimte voor persoonlijke ontplooiing, bestaande uit coaching, het volgen van cursussen/opleidingen en het bezoeken van congressen.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal van € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten. Je ontvangt daarnaast een thuiswerkset (laptop, scherm, headset en mobiel) om goed te kunnen thuiswerken.
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. Voor dienstreizen ontvang je € 0,33 per kilometer. Het reizen met ov wordt volledig vergoed.
 • Een solide pensioenregeling.

Informatie en sollicitatie

Heb je vragen of opmerkingen, bel Twan Sanders, procesmanager unit Advies en Strategie (tel. 06 11874359) of Bastiaan van Zuidam, senior ecoloog (tel. 06 51475293).

Ben je enthousiast geworden over deze vacature van ecoloog en wil je ons waterschap komen versterken? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv uiterlijk 4 december 2022 via het sollicitatieformulier op onze website.

De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 9 december.
De tweede sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 15 december.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacyverklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.