Afbeelding

Cover DLN 01 2022

De Levende Natuur in een nieuwe Jas

Abonnees zullen het eind deze week waarschijnlijk al merken: De Levenden Natuur is in een geheel nieuw jasje gestoken. De afgelopen maanden onderging Nederlands oudste natuurblad een grondige restyling, waarbij de opmaak grondig is vernieuwd. Ook bij deze nieuwe vormgeving houden we de rijke geschiedenis van het blad echter in het oog.

Met ingang van het janurai nummer van 2022, krijgt De Levende Natuur een geheel nieuwe opmaak. De afmetingen, het logo, lettertypes en vormgeving zijn op een nieuwe leest geschoeid. Dit nieuwe ontwerp is een creatie van art director Frank de Both en grafisch ontwerper Nancy Panjoel van Twin Media. De beide ontwerpers kozen voor een iets ruimere bladspiegel, waardoor we auteurs betere mogelijkheden bieden om foto’s en andere illustraties te presenteren. Daarnaast gebruiken we voortaan drie rustige hulpkleuren — geïnspireerd door aarde, lucht en natuur.

Eerbetoon aan oorspronkelijke blad

Ook is de nieuwe vormgeving een eerbetoon aan de oorsprong van het blad. Het oude logo van de libel van de covers uit de tijd van Heimans en Thijsse is gemoderniseerd om de lange traditie te benadrukken. Hierbij ziet nieuwe opmaak er niet alleen prachtig uit, maar leest hij ook prettiger dan voorheen. Zo kunnen lezers nog beter genieten van de interessantste artikelen die ze van De Levende Natuur gewend zijn.