De Levende Natuur is een professioneel forum voor natuurbehoud, -beheer en -beleid in Nederland en België, opgericht in maart 1896. De artikelen zijn gebaseerd op recent ecologisch onderzoek, ervaring of waarneming van de auteurs. Er worden actuele thema's gesignaleerd en bediscussieerd door betrokken deskundigen.

Abonneren? Klik hier.

In het komende nummer:

De Levende Natuur nummer 3 van 2024 (Papieren magazine)

Afbeelding

© Riviervoogd Reneti – ‘Ned’ – Tapa op de Whanganui (Beeld uit de film)

© Riviervoogd Reneti – ‘Ned’ – Tapa op de Whanganui (Beeld uit de film)

Het komende nummer van De Levende Natuur verschijnt omstreeks 24 mei.

Dit nummer van De Levende Natuur niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór vrijdag 10 mei 23:59 u., dan krijg ook jij dit nummer thuisgestuurd!

NEEM EEN ABONNEMENT

 

Rechten voor de natuur?

In het komende nummer van De Levende Natuur duiken we voor onze rubriek De Splijtzwam in de rechten voor de natuur. De aanleiding is de première van de bioscoopfilm ‘I am the river, the river is me’. Daarin volgen regisseur Petr Lom en producente Corinne van Egeraat een riviervoogd van de eerste rivier ter wereld die is erkend als juridisch rechtspersoon: de Whanganui in Nieuw-Zeeland. Is het erkennen van de natuur als rechtspersoon een oplossing voor de bedreigingen van onze omgeving, of is het gewoon ‘juridisch bedrog’, zoals de Franse jurist Julien Betaille betoogt? Lees er meer over in de derde editie van ons tijdschrift, die in mei uitkomt.