Nieuws - 6 juni 2024
Op de achterpagina van De Levende Natuur plaatsen we in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum historische beelden uit het rijke verleden van ons tijdschrift.
Nieuws - 31 mei 2024
In ‘Werk In Uitvoering’ kijkt De Levende Natuur naar praktische maatregelen en instrumenten uit de dagelijkse praktijk van natuurbeheer en -onderzoek. Deze editie een praktische tip voor het automatisch analyseren van de vele honderden gigabites die wildcamera’s kunnen verzamelen, en een test met speurhonden.
Nieuws - 1 mei 2024
Het is één van de heetste hangijzers uit de weidevogelbescherming: predatie. Terwijl boeren, burgers en buitenlui hun best doen om de grutto’s en kieviten op hun land te beschermen, zien ze steeds vaker de eieren of kuikens in de maag van predatoren verdwijnen.
Winnen - 25 april 2024

De Levende Natuur viert dit jaar de 125ste jaargang. In samenwerking met uitgeverij Noordboek en de Boekenkrant is een mooi boekenpakket samengesteld. Ook kans maken op een van de 10 pakketten? Meld je dan aan via het onderstaande formulier!

Nieuws - 24 april 2024
In tropische koraalriffen is het al aangetoond: zwemmende larfjes van koraalpoliepen kunnen horen waar ze zich naar de bodem moeten laten zakken, om zich op een rif te vestigen.
Winnen - 8 april 2024

De Levende Natuur mag 3x2 kaarten weggeven voor de natuurfilm Fungi: Web op Life én de expositie Groene Camera 2024 in het Museon. Ook kans maken? Meld je dan aan via het onderstaande formulier.

Nieuws - 4 april 2024
De Levende Natuur beleeft dit jaar de 125ste jaargang. Al in 1896 richtten Jacobus Pieter Thijsse, Eli Heimans en Jasper Jaspers het tijdschrift op. (Aan het eind van de oorlog vielen enkele jaargangen uit, vandaar dat we ‘een beetje achterlopen’.) In samenwrrking met het Nederlands Fotomuseum, brengen we nu ieder nummer op de achterpagina een ode aan deze rijke historie.
Nieuws - 2 april 2024
In het komende nummer van De Levende Natuur duiken we voor onze rubriek De Splijtzwam in de rechten voor de natuur. De aanleiding is de première van de bioscoopfilm ‘I am the river, the river is me’.
Nieuws - 27 februari 2024
In De Splijtzwam laat De Levende Natuur deskundigen discussiëren over hete hangijzers uit het veld. In het komend nummer buigen we ons over de vraag of het voeren van vogels in voorjaar en zomer bijdraagt aan de verspreiding van ‘Het Geel’.
Nieuws - 21 februari 2024
Vleermuizenonderzoeker Herman Limpens en collega’s kijken in het komende nummer van De Levende Natuur naar de (on)terechte beschuldigingen aan het adres van vleermuizen, als het gaat over de verspreiding van dierziekten.
Nieuws - 6 februari 2024
In De Levende Natuur buigen specialisten zich over verschillende epidemieën en zoönoses (dus ziekten die van dier op mens kunnen overspringen).
Nieuws - 11 januari 2024
Na ruim twee jaar samen met Rob Buiter de hoofdredactie van De Levende Natuur te hebben gevoerd, houdt Koos Dijksterhuis er mee op. Ons januarinummer van 2024 was het laatste nummer waarvoor hij de halve hoofdredactie voerde. Bij wijze van afscheid, is hier alvast het voorwoord dat Koos voor dit nummer schreef.