Afbeelding

Rob Buiter en Koos Dijksterhuis

Melchior van Tweel

Twee nieuwe hoofdredacteuren voor De Levende Natuur

De Levende Natuur trapt het jaar 2022 af met een nieuwe hoofdredactie. Vanaf dit jaar gaat Nederlands oudste natuurtijdschrift verder met twee hoofdredacteuren: Koos Dijksterhuis en Rob Buiter.

Zowel Koos Dijksterhuis (1962) als Rob Buiter (1966) is natuurjournalist. Koos verzorgde enkele jaren een wekelijkse natuurrubriek in Nieuwsblad van het Noorden en al veertien jaar schrijft hij drie tot zes keer per week over natuur in Trouw. Rob schreef in eerste instantie ook voor onder meer Trouw, maar is later ook als sprekend verslaggever aan de slag gegaan bij NPO Radio 1, voor het programma Vroege Vogels. Beide hoofdredacteurs streven ernaar om de laatste inzichten uit natuuronderzoek, veldwerk en terreinbeheer samen te brengen in een prachtig tijdschrift. Hierbij dient dit blad niet alleen voor experts toegankelijk te zijn, maar ook voor serieuze en gepassioneerde natuurliefhebbers.  

Afscheid

Tegelijk met het aantreden van de nieuwe hoofdredacteurs, is er ook de weemoed van het afscheid van voormalig hoofdredacteur Rik Nijland. Rik heeft de afgelopen twee jaar een journalistieke professionalisering ingezet bij De Levende Natuur. Met tomeloze energie wist hij hobbels glad te strijken en gaten te vullen. Rik is journalist met een groen hart. Hij was ook al voor zijn hoofdredacteurschap bij het blad betrokken en blijft dat hopelijk ook nu hij het stokje doorgeeft.