Afbeelding

Grutto

Winactie: Grutto! De reis van onze nationale vogel

Kans maken op dit prachtige boek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, we verloten 3 exemplaren onder onze nieuwsbriefontvangers.

Afbeelding

Winactie Grutto!

I.v.m. privacy nemen we persoonlijk contact op met de winnaars. 

Grutto!

Grutto! vertelt het magistrale verhaal van de manier waarop de statige steltloper grutto, onze nationale vogel, overleeft op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland. De grutto is eigenlijk de Nederlandse ‘polder-panda’; onze nationale vogel levend in onze weilanden. In rap tempo verdwijnt de vogel uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? Dit intieme en indrukwekkende reisverslag laat zien hoe de vogel probeert te overleven in een continue veranderende wereld.

Dit boek vertelt op unieke wijze het verhaal van onze grutto, die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving.

Ruben Smit is gepassioneerd ecoloog en filmmaker. Hij won vele nationale en internationale prijzen, waaronder BBC Wildlife Photographer of the Year.

Rob Buiter is hoofdredacteur De Levende Natuur en een gerenommeerd wetenschapsjournalist. Hij werkt o.a. voor Trouw en BNNVARA Vroege Vogels.

Ja, ik schrijf mij in!