Afbeelding

Winactie nieuwsbrief

Winactie: Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes (t.w.v. € 27,99)!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op gebied van natuurbehoud met de nieuwsbrief van De Levende Natuur. En omdat het nieuwe boek Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes van onze (co-)hoofdredacteur Koos Dijksterhuis recent is verschenen, verloten we 5 exemplaren onder onze eerste nieuwsbriefabonnees!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op het boek.

I.v.m. privacy nemen we persoonlijk contact op met de winnaars. Deze zullen begin mei, rond het verschijnen van de eerste nieuwsbrief gekozen worden.

Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes

Er zijn zo’n honderdduizend soorten schelpdieren, in de meest buitenissige vormen en kleuren, en de noordkromp is de heilige graal onder de schelpen. Alleen op Schiermonnikoog kom je deze zeldzame schelp wel eens tegen, vooral na een stevige herfststorm. Een noordkromp vinden is daarom het doel van menig strandwandelaar. En dus ook van Koos Dijksterhuis, die zijn hele leven al gefascineerd is door schelpen. Schelpdieren zijn er te land, te water en ter zee. Maar de meeste leven in zee. Ze zijn er van kolossaal tot minuscuul, tweekleppig of slakvormig, maar wat ze in elk geval gemeen hebben, is een avontuurlijk seksleven. Veel schelpdieren zijn tegelijk man en vrouw, ze kunnen elkaar tegelijkertijd bevruchten. Sommige kunnen, als ze eenzaam zijn, zelfs zichzelf bevruchten. Koos Dijksterhuis schrijft meeslepend over de schelpdierwereld waarin je het zo gek niet kunt verzinnen, of het komt voor.

Ja, ik schrijf mij in