De Levende Natuur nummer 1 van 2022 (Digitaal magazine)

Afbeelding

DLN 2022-01

De Levende Natuur verschijnt voortaan ook digitaal!

2022 is een jaar van vernieuwingen voor De Levende Natuur. Niet alleen wordt het tijdschrift in een nieuw jasje gestoken, maar vanaf dit jaar krijgt het blad er ook nog eens een digitaal zusje bij. Deze digitale edities van De Levende Natuur verschijnen tegelijk met de papieren uitgaven en zijn voor abonnees vrij online te lezen. In de digitale uitgaven treft u dezelfde deskundige artikelen als in het papieren tijdschrift, met als verschil dat de vormgeving helemaal is aangepast aan desktop, tablet-, en smartphonegebruikers. Zo kunt u altijd en overal lezen wat er speelt in de Nederlandse en Belgische natuur.

De online editie van De Levende Natuur verschijnt 6x per jaar, in dezelfde maand als de fysieke uitgaven. We bijten het spits af met het januarinummer van 2022.

In dit nummer:

Op de centrale Veluwe gaat het slecht met de dassen, waarschijnlijk door voedselgebrek. Deze roofdieren staan bekend als alleseters, maar in de praktijk vormen regenwormen hun belangrijkste voedselbron; dassen kunnen dan ook niet zonder wormenrijk grasland. Jaap Schröder en Hans Vink zetten op een rij wat veehouders en natuurbeheerders kunnen doen om dassen van voldoende wormen te blijven voorzien.

En verder in ons eerste digitale magazine:

  • Column: De meeste boeren deugen
  • Ecosysteemherstel door vijf jaar oude Marker Wadden
  • Soorten zijn van zichzelf, niet van ons
  • Exoten met exoten bestrijden
  • Effecten van het Friese weidevogelbeleid 2014-2020
  • Zorgen om de nieuwe Omgevingswet

Lees ons eerste digitale magazine hier!