Afbeelding

Winactie Canon

Win een gratis exemplaar van de Canon van de Nederlandse natuur

Wat kenmerkt de Nederlandse natuur nu eigenlijk? Dat lees je in de Canon van de Nederlandse natuur! Dit nieuwe standaardwerk beschrijft vijftig karakteristieke soorten planten en dieren, met ook aandacht voor het landschap, water, weer, de geuren en de geluiden van onze natuur. En De Levende Natuur mag 3 exemplaren verloten. Lees hier hoe je mee kan doen!

Over de Canon van de Nederlandse natuur

De Canon van de Nederlandse natuur is samengesteld door, Dick de Vos (natuurgids en -journalist) die al ruim tien natuurboeken op zijn naam heeft staan. Samen met een deskundige redactieraad en een groot aantal adviseurs, koos hij vijftig klassieke soorten planten en dieren uit, waar hij aanstekelijk over vertelt, aangevuld met natuurweetjes en verrassende feiten.

In elk venster leer je een karakteristieke planten- of diersoort kennen en lees je meer over de context, zoals bodem en landschap, water en weer, geuren en geluiden van de natuur in Nederland. Naast een beschrijving van de eigenschappen en leefomgeving is er aandacht voor de historische en moderne achtergronden, zoals de jacht, visserij of de turfindustrie. Ook de relatie tussen mens en natuur omt uitgebreid aan bod, met beschrijvingen van zowel historische ontdekkers (zoals Dodoens, Linnaeus en Jac. P. Thijsse) als de ecologen en natuurbeschermers van nu. Kortom: een standaardwerk voor elke natuurliefhebber.

Hoewel het boek pas net verschenen is, is het inmiddels bijna uitverkocht en krijgt het binnenkort een herdruk.

Meedoen

Kans maken op dit mooie boek? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Onder de inzendingen verloten we 3 exemplaren van de Canon. 

Voorwaarden

  • De winactie loopt tot 16 november 2023
  • De winnaars ontvangen bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Alleen correct ingevulde inzendingen doen mee

 

Wedstrijd
Als de wedstrijd een fotowedstrijd is kun je hier je foto uploaden.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png.
Ga je akkoord met publicatie van je tekst/foto(s) op de kanalen van De levende Natuur en door de eventuele partner van de wedstrijd?
Door mee te doen aan een winactie schrijf je je automatisch in voor de nieuwsbrief. Je persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met derden, met uitzondering van de winnaars waarbij de derde partij de verzending van de prijs verzorgt. Je e-mailadres wordt toegevoegd aan de nieuwsbrief van De Levende Natuur welke maandelijks verschijnt en waarbij afmelden op elk moment mogelijk is.
Mijn gegevens
Aanhef